Tuesday , April 16 2024

Diverse Artister – We Love You…So Love Us Three

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[samling, We Love You Records, betyg: 0]

Samlingsplattor brukar vara ojämna skapelser med några få toppar, ett stort mellanskikt och en del skräp. Så är det också med We Love You, men här finns definitivt tillräckligt med höjdpunkter för att skivan ska vara värd att ha. Den inledande “Synthesizer” med Electric Six sitter som en smäck direkt. Kanonlåt med stark refräng och skönt sound. The Tropics Featuring “Sweet Hustler” gör också en svängig och skön sak med slidegitarrer i “Soon You´ll Be Mine” och den kryptiska “Woman Wonder” med Zoot Woman är ännu en trevlig bekantskap som växer med lyssningarna. Även Scissor Sisters “Laura” med sin stompiga rytm och enkelt fungerande refräng är kul, samt The Earlies “Morning wonder” som är en repetetiv synthlåt med 60-talistisk stämsång och ett skönt gung som tål att höras gång på gång. The Earlies uppnår en närmast hypnotisk effekt som påminner om både Can och Neü och jag skulle definitivt vilja höra mer med den gruppen. Lite tuffare och med en mycket tilltalande hook är Grand Nationals “Playing in the distance” och Whitey i “Why you have to be me” som också den påminner en hel del om krautbandet Can. Så nog finns det ett gäng intressanta grupper på We Love You att upptäcka. Men som sagt: allting är inte lika bra och spår som LCD Soundsystems “Give it up”, punkpoppiga “Your dog don´t bark” med Ludes och The American Analog Set´s “Hard to find” skulle ha kunnat utelämnats vad mig anbelangar

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …