National blir independentbolag och signar LeMans.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Skivbolaget National som sedan starten 2002 varit delägt av Bonnier Amigo blir nu helt och hållet självständigt.

– Bonnier Amigos kunnande och ekonomiska hjälp var en förutsättning för att vi skulle klara av att dra igång på den ambitiösa nivå vi önskade vid starten. Men i takt med att organisationen fulländats och verksamheten utökats till att även omfatta boknings- och förlagsverksamhet har behovet av självständighet ökat markant. Det känns verkligen kanon att det nu blivit verklighet, säger Nationals starke man Eggis.

Nationals artiststall rymmer idag Stefan Sundström, The Mo, Alice in Videoland, Cajsalisa, Kristian Anttila, samt de singelaktuella debutanterna Le Mans. (LeMans kan ni läsa om i Zero 3/4-03 då Stefan Albinsson utsåg dem till numretsdemoband.)

Förlaget, National Songs, slöt nyligen ett samarbetsavtal med Bonnier Publishing och förestås av Micke Lohse som även är bolagets produktansvarige. The Mo, Alice in Videoland, Le Mans och Allan Edwall är för närvarande uppknutna i förlaget.

Ulrika W Adair är sedan tidigare promotionansvarig men sköter numera även bokningen åt Stefan Sundström, Alice in Videoland, Le Mans och The Eds.

– Att på allvar satsa även på förlag och bokning är vårt sätt att möta den allt tuffare situationen i skivbranschen. Vi får fler inkomstkällor samtidigt som vi flyttar verksamheten närmare publiken. Ambitionen är att vara med i alla delar av artisteriet, från replokalen då låtarna görs till ögonblicket då artisten möter sin publik på scenen, säger Eggis.

Närmast släpper National en dubbel-cd full av delvis outgivet kuriosamaterial med Pugh samt, i september, ett nytt album med Stefan Sundström. Producerat av legenden Anders Burman.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …