Wednesday , February 21 2024

Strip Music – Desperation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[singel, Playground, betyg: 0]

Från början var det tänkt som Yvonne-Henrics hobbyband tillsammans med basisten Kitte. Nu ter det sig allt mer som att deras primära fokus ligger på Strip Music. Jag tyckte valet av “Desperation” som förstasingel var rätt konstigt. Demoversionen är nämligen långt ifrån någon av deras bästa låtar.

Men efter att ha hört den här nyinspelningen är det dags att äta upp hatten (igen). “Desperation” är en klockren poplåt där den paradoxala kombinationen mellan en tragisk text och euforiska durackord fungerar näst intill perfekt. Henric de la Cour sjunger antagligen bättre än någonsin och inte helt överraskande har “Desperation” spelats högfrekvent på P3. Yvonnefans kommer nog att känna igen sig mer i b-sidan “Yeah, Right” som skulle kunna ha blivit över från Yvonnes andra eller tredje fullängdare. Nu väntar jag bara på Strip Musics debutalbum.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …