Magnus – The Body Gave You Everything

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Anti, betyg: 0]

Magnus är inte en ny skandinavisk soloartist, om någon nu skulle tro det. Nej, det handlar om en holländsk duo som valde gruppnamnet då det latinska ordet “Magnus” betyder “stor och viktig”.

Vilka döljer sig då bakom detta något självgoda namn? Jo, det handlar om ett samarbete mellan technogurun CJ Bolland och Tom Barman från rockgruppen dEUS. Tillsammans skapar de suggestiv danstechno med indie- och trip hop-influenser. Det är inte helt lätt att komma med passande referenser, men artister som Fat Boy Slim, Massive Attack och Tricky lurar i kulisserna. På vissa spår lyser även CJ Bollands fascination för Kraftwerk igenom och musiken drar sig mer åt electrohållet.

The Body Gave You Everything är en välgjord debutplatta från denna intressanta konstellation. Vissa låtar är funkiga och dansanta, andra introverta och mystiska. I sina bästa stunder, som “Rhythm is Deified” och “French Movies”, imponerar Magnus och lever upp till sin latinska betydelse. I sina sämre stunder fastnar gruppen någonstans mittemellan dansmusiken och indiepopen utan att övertyga i någon av genrerna. Som helhet betraktad överväger dock de positiva sidorna starkt. Det här är sval och elegant dansmusik för urbana lyssnare. En ganska så stark 3:a.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …