Wednesday , May 22 2024

HIM – And Love Said No – Greatest Hits

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[samling, BMG, betyg: 0]

Vad kan man egentligen säga om finska HIM? Jo, de gör alldeles utmärkta covers. På den här samlingen bjuds vi på suveräna versioner av både Neil Diamonds “Solitary Man” och Chris Isaaks “Wicked Game”. Även om den första redan tolkats genialt av Johnny Cash och originalversionen av den senare är oslagbar, så imponerar finnarna.

Deras egen musik är inte riktigt lika spännande. Kompetent gothpop med vissa influenser av 80-talsrock. Det är ingen vild gissning att Ville Valo och hans mannar har ett par plattor med The Mission hemma i skivhyllan. Låtarna från de tidiga plattorna är dock inte oävna. “Join Me” var en välförtjänt jättehit och “Your Sweet 666” har ett mäktigt glamsound. Däremot kan jag leva utan vissa av gruppens hårdrockspastischer och supersentimentala ballader.

Ska man äga en skiva med HIM är den här samlingen ett utmärkt val. Den ger en bra överblick över gruppens produktion och balanserar ballader och tyngre låtar på ett fördelaktigt sätt. Att HIM inte är lika bra som förebilderna The Mission är en annan femma. Troligtvis är det inte heller något som bekymrar herr Valo speciellt mycket. Han är ju redan gud för tusentals gotiska tonårsflickor över hela Nordeuropa …

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …