Weevil – Drunk on Light

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, V2, betyg: 0]

Brittiska Weevil är en helt ny bekantskap. Då de ligger på det utmärkta skivbolaget V2 beslutar jag mig dock för att ge skivan en rejäl genomlyssning.

Efter ett par låtar är jag glad att jag gav dem chansen. Det handlar nämligen om indiepop av riktigt hög klass. Inte sällan doftar det tidigt brittiskt 90-tal. Jag tänker då främst på Oxfords stoltheter Ride, men även på oförtjänt bortglömda My Bloody Valentine. Plattan har dock hämtat referenser från alla möjliga håll. En låt påminner om Joy Division och ibland leds tankarna osökt till Red House Painters. Det finns även mer elektroniskt influerade stycken som inte är helt olika sentida Depeche Mode.

Drunk on Light har sålunda ett mycket trevligt sound. Vad som saknas är några riktigt starka låtar som hade gett plattan en profil. Nu ger skivan samma vibbar som vissa av Cocteau Twins tamare alster. Det är bra – men samtidigt lite småsömnigt.

Weevil dyker upp från ingenstans och blir en del av mitt liv. Även om jag ännu inte känner dem väl, har de gjort ett mycket gott första intryck. Drunk on Light är behaglig, begåvad och varierad lyssning. De når precis upp till betyg 4 och jag hoppas att det är början på en lång och givande vänskap.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …