Tristraum – Shiver

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[singel, Intrapop/A Different Drum, betyg: 0]

Det är förbannat tråkigt med en maxisingel som innehåller 10(!) olika mixar. Ingen vettig människa orkar höra så många tolkningar av samma låt. En genomsnittlig diskjockey har inte heller glädje av så många versioner. Nej, det handlar om ren och pur utfyllnad!

Speciellt tråkigt blir det när originallåten är en tämligen ointressant historia. “Shiver” är en högst ordinär synth-/futurepoplåt som går in genom ena örat och ut genom det andra. Efter sjunde remixen (som påminner löjligt mycket om de sex tidigare) drabbas jag av panik och spolar fram till “bonusspåren” (två andra låtar – tro det eller ej!). Då även dessa är helt menlösa måste jag tyvärr tilldela Tristraum bottenbetyget 1. Inte för att de är katastrofalt dåliga. Nej, musiken är ganska välproducerad och sångerskan har en hyfsad stämma. Men för att de är fruktansvärt tråkiga och tjatiga. Den här maxin är faktiskt det tristaste jag har hört på mycket länge.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …