Swan Lee – Swan Lee

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Gogo Records/Playground, betyg: 0]

Danska Swan Lee har nått avsevärda framgångar de senaste åren. Deras förra platta, Enter, sålde guld i hemlandet. De har även agerat förband till både Suede och Weeping Willows.

Den här plattan är inspelad i Tambourine Studios tillsammans med Per Sunding. Vänner av popmusik drar genast en parallell till The Cardigans. Det är en mycket passande referens, då den här skivan låter mycket som tidigare nämnda Jönköpingsgrupp. Det handlar om snygga, amerikanskt inspirerade poplåtar med utmärkt sång. Ja, Pernille Rosendahl imponerar mycket bakom mikrofonen och sjunger faktiskt snäppet bättre än självaste Nina Persson.

Men tyvärr är låtmaterialet inte riktigt lika starkt som på en genomsnittlig Cardigansskiva. “Love Will Keep You Warm” och “In Your Life” imponerar, men annars är det ont om riktiga höjdpunkter. Men Swan Lee har, å andra sidan, en hög lägstanivå. Det finns nämligen ingen direkt dålig låt heller.

Om du tycker om The Cardigans eller Garbage kan Swan Lee vara ett utmärkt substitut. Det här är mycket kompetent och välgjord popmusik. En ganska så stark trea.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …