Sara Berg – Say Hello to the naked Lady

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Gaymonkey Records, betyg: 0]

Jag var inte speciellt imponerad av Sara Bergs debutsingel “Nuclear Love”, utan tyckte att den var ganska intetsägande. Fullängdaren Say Hello To The Naked Lady är däremot en trevlig historia.

Det är inte helt lätt att beskriva Saras musik. Det handlar lika mycket om gitarrbaserad indiepop som elektronisk dansmusik. Say Hello To The Naked Lady låter inte speciellt modern, utan påminner mer om akter från det sena 90-talet. Det känns därför inte helt malplacerat att referera till grupper som Morcheeba och Moloko.

Generellt är jag mer imponerad av Saras elektroniska sida än av hennes gitarrpoppiga. “100 Kisses” är exempelvis ett utmärkt stycke electronica, medan “Move On” är en ganska sömnig indielåt.

Skivans stora behållning för min del är den underbart psykadeliska “She’s Coming Home”. Den låter lite som en hybrid mellan The Cures “Caterpillar” och Björks “Army of Me”. New Order-influerade “Reach out and Believe” är förresten inte pjåkig den heller.

Say Hello To The Naked Lady är en bra debutskiva. Inget snack om den saken. Alla med det minsta intresse för svensk alternativmusik bör ge den här plattan en chans.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …