Clay Allison på MTV – Tog bandnamnet från snuskig cowboy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Linköpingsbandet Clay Allison döpte sig efter en snuskig cowboy och har nyligen släppte sin debutskiva “Love on depression street”. Det dröjde inte länge innan videon “Good, clean” letade sig fram till MTV.

Clay Allisson bildades redan 1999 men gick då under namnet Soulboxopera. När gruppen blev erbjudna skivkontrakt hos bolaget Wild Dog valde man att byta namn för att markera en slags nystart.
–När vi satt och spånade på nytt namn så låg det en samling med “sexy western”-böcker bredvid. Det är en serie pocketböcker från 70- och 80-talen med erotiskt westerntema, förklarar sångaren och gitarristen Viktor Sandberg när vi träffas.
–Huvudpersonen hette Clay Allison och var som James Bond i westernmiljö, berättar Eric Krona som trakterar bandets trumset.
–Det är så snygga omslag. Han står där med pickadollerna i händerna och en lättklädd kvinna bredvid och så är det bisarra, tvetydiga titlar, skrattar Viktor.
Det nya bandnamnet var givet, men det var mer än så som ändrades i den vevan.
–Det har hänt nånting som är svårt att sätta fingret på. Vi är mer livsbejakande nu, det var väldigt mörkt ett tag i Soulboxopera, berättar Viktor.
–Jag ska inte säga att vi funnit vår stil, men vi har funnit början på ett sound – att bandet låter på ett visst sätt. Vi är svängigare nu, både stökigare och mer levande, säger Erik.
Debutskivan heter “Love on depression street” och innehåller musik som bäst kan beskrivas som melankolisk pop. Mottagandet bland recensenterna har hittills varit varmt och singeln “Good, clean” har spelats i både P3, P4, Svt:s nätradio och landets studentradiostationer. Man har även spelat in en rockvideo som visas på ZTV.
–Det är en himla känsla att se skivan i butiken. Men den mest tokiga grejen var när vi fick höra att vår video spelats på MTV, säger Viktor och förklarar:
–Vi skickade in videon till låten “Good, clean”, men hade inga höga förhoppningar. En vecka senare spelades den på “MTV: New” och en kompis såg det och ringde och berättade. Nu har den gått flera gånger och vi har det inspelat.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …