Vacuum – Fools Like Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Subspace Communications, betyg: 0]

Jaha. En ny singel med Vacuum.

Jag undrar varför, för detta är det tråkigaste jag hört på mycket, mycket länge. Faktum är att jag inte ens är säker på vad “Fools Like Me” är för något. Är det en låt? Eller en demonstration av några instrument? Eller en uppvisning i några ackord? Eller en text med bakgrundsljud? Mattias Lindblom må vara en duktig sångare, men för att visa det måste han ha en sång att sjunga till. Och när det gäller Anders Wollbecks talanger som låtskrivare fanns det lovande fragment på förra fullängdaren “Culture Of Night”, men vad det sedan blev av det avslöjas definitivt inte av intetsägande “Fools Like Me”.

Singelns andra spår, “Queen”, antyder åtminstone melodi, men precis när man känner att “nu kommer låten igång, det här blir ett bra chill-out spår” så tonar den ut och lämnar lyssnaren med ingenting ännu en gång. Trots detta tror jag att “Fools Like Me” kan få en hel del speltid i radio, eftersom just intetsägande utfyllnad tenderar att ha en obegripligt och omotiverat stor publik.

Så som Vacuums karriär sett ut hittills är nästa naturliga steg att förnedra sig i nästa års melodifestival och sedan att lägga ner. Vila i frid!

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …