LeAnn Rimes – The Best Of

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Curb / WEA, betyg: 0]

Jahapp. Och vad säger man om det faktum att denna recension faktiskt finns här? Country på Zeros hemsida? Tja, eftersom vi på redaktionen fick skivan tänkte vi att ett försök kan man väl inte klandras för, så håll i er – Zeros countrynoviser recenserar LeAnn Rimes!

Okej. Country idag är ett samlingsbegrepp på samma sätt som synth eller hårdrock är samlingsbegrepp för en hel uppsjö genres. Tiden då all country bestod av cowboyhattar, boots och värsta muscherna, eller enorma bröst och rosa fransjackor som visuell inramning till lonley-heart-texterna är sedan länge förbi. LeAnn Rimes hamnar i den poporienterade countryn, den som utan större problem glider in på mainstreamlistornas topplaceringar. För ett otränat öra som mitt låter hon därför ofta som vem som helst. Största skillnaden är väl kanske att hon ibland trillar dit och sjunger på det där speciella sättet som countrysångerskor sjunger på. Men på det hela taget är det alltså tråkigt i största allmänhet. Att hon släpat med sig artister som Elton John och Ronan Keating för att sjunga duetter gör knappast det hela mer spännande.

Att LeAnn endast är 21 år gammal imponerar dock, i synnerhet som skivan innehåller spår från 1996 (då hon var endast 14 år gammal!) fram till idag. Erfaren alltså, men vad hjälper det när den ena tröga balladen efter den andra avlöser varandra. Några upptempo-låtar förekommer förvisso, men jag inser mycket snabbt att inte heller dessa hopplösa powerrocksförsök är något jag står ut med i någon större utsträckning. Det mest positiva med hela skivan är att jag kanske kan ge den som present till min mamma och därmed kamma hem några extra poäng. Det gäller att se möjligheterna även där de absolut inte verkar finnas.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …