Sunday , February 25 2024

Freezepop – Fancy Ultra-Fresh

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, The Archenemy Record Company, betyg: 0]

Wow!

Det är allt jag kan säga efter en första genomlyssning. Efter en andra genomlyssning har jag helt tappat talförmågan. Det tar en tredje lyssning innan hjärnan lyckats kombinera lyckokänslan med förmågan till kontakt med omvärlden igen. För Freezepop levererar på sitt nya album “Fancy Ultra-Fresh” den ena gladpopiga truddilutten efter den andra i ett sådant tempo att man har svårt att hålla sig kvar i verkligheten. Pigga melodislingor, analoga ljud och underbart naiva texter gör Freezepop till sorglöshetens förkämpar i vilket sammanhang som helst.

Ett exempel på en helt bedårande rebellisk text är följande: ” Want to get from here to there / A bike can take me anywhere / It's not mine, but I don't care / I've had enough of playing fair” från “Bike Thief”. Eller vad sägs om följande kärlekspoesi för 2000-talet: ” Don’t play with me / Im not your toy / Oh can’t you see / I am not your gameboy” från “I am not your gameboy”.

De potentiella singlarna är många och jag skulle faktiskt vilja påstå att det inte finns en enda låt som kan ifrågasättas. Inte ens det enda riktigt stillsamma spåret “Outer Space” känns malplacerat då det bryter perfekt mitt på skivan och erbjuder möjlighet till vätskekontroll innan partyt drar igång igen.

Lite extra bonus blir det om man sitter vid datorn. En Flash-video och lite live material erbjuder stimulans även för synnerverna och som grädde på moset hittar man även en ny mix på Depeche Mode-covern “Photographic”.

Som sagt, “Fancy Ultra-Fresh” erbjuder allt som behövs för att ge den grå vardagen en neonrosa nyans. Och det är dessutom årets första klockrena 5 poängare i min skivhylla.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …