Diverse artister – Septic 4

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[samling, Dependent, betyg: 0]

Så var det dags för en ny Septic-samling. Det är den fjärde i ordningen och som vanligt innehåller skivan enbart exklusiva låtar eller remixar från mer eller mindre kända artister. Siktet är inställt på det tyngre elektroniska dansgolvet, men även en och annan lättsammare popbetonad låt har smugit sig in i låtlistan. Jag håller Septic-serien högt, eftersom mixarna ofta gör även det riktigt tunga gardet på industrial/electro/body-scen tillgängliga för en bredare publik. Höjdpunkterna på fyran är remixade kioskvältare med Mindless Faith och Interlace samt ett nytt spår med Retrosic. Den mer lättsamma futurepopen representeras av remixer med Seabound och Pride & Fall. Övriga artister värda att notera är Mind In A Box och Run Level Zero som bidrar med varsin tidigare oreleasade låt. Att betyget på skivan inte blir högre än en trea beror på att jag trots mycket bra musik tycker att skivan ibland blir alltför ojämn (ett evigt problem när det gäller samlingsskivor). En del låtar är helt enkelt för “snälla” medan andra är alltför långsamma. Jag håller tummarna för att nästa skiva i serien drar upp tempot lite och får de mest välputsade kanterna avslagna.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …