Dave Gahan – Live Monsters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[video, Mute / Playground, betyg: 0]

Daves nyvunna livsglädje och självförtroende i all ära, men karln var en bättre musiker när han tyglades hårt av Martin Gore. Daves solodebut Paper Monsters var en av de plattor som passerade förbi mest obemärkt i fjol. Live Monsters-DVD:n återger en Parisspelning från i somras. Till sin hjälp har Dave ett gubbigt kompband komplett med guldpaljetterat trumset, kontrabas och falsksång. Det intetsägande självskrivna materialet har fått en lite rockigare touch, men passerar fortfarande flyktigt förbi utan att beröra. Det stora problemet är dock den fullkomligt hänsynslösa slakten av Depeche-klassiker som utförs. “Never Let Me Down Again”, “Walking In My Shoes” och “Personal Jesus” framstår alla som fasansfullt pinsamma pubrockcovers. För gamla Depeche Mode-fans borde detta vara outhärdligt. Parispubliken verkar dock vara nöjda och jublar när Daves skjorta försvinner redan efter andra låten. Dave försöker tappert. Han dansar och snurrar med mickstativet som han alltid gjort, men det finns inte mycket av den tidigare karisman kvar. Dave har blivit en glad gubbe som istället för att knarka och meditera gillar att ta tidiga morgonpromenader och laga frukost åt familjen. Live Monsters rekommenderas endast till de som verkligen älskade Paper Monsters. Till alla andra, köp istället Depeche-DVD:erna One Night In Paris eller, ännu hellre, nyutgåvan av 101.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …