Torny Gottberg slutar på Energy Rekords

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Sven Eklöv)

Torny Gottberg som under snart 7 år jobbat på Energy Rekords/October och varit skivbolagets ansikte utåt vad gäller promotion avslutar 1 april sin anställning för att börja jobba på Border Music Distribution i Göteborg.

I en kommentar säger Torny: Visst, det kanske känns lite vemodigt, samtidigt var det nog det bästa som kunde hända mig, då jag aldrig trivts i Älmhult alls. Så ur den personliga aspekten kan det bara bli otroligt mycket bättre och det är med enorm förtjusning jag ser fram emot att börja min nya anställning hos Border Music Distribution.

Jag har ju haft kontakt med dem under alla åren jag jobbat här, så det känns helt rätt ställe att fortsätta sin musikaliska bana. Dessutom verkar det vara ett förbannat trevligt team som jobbar där. Jag kommer fortfarande att jobba med elektronisk musik eftersom jag kommer att hjälpa det nystartade bolaget Progress Production med promotion och sådant i framtiden.Det verkar vara ett riktigt bra bolag som satsar. De har bl a. signat 8kHz Mono som egentligen skulle ha släppts på Energy Rekords men av olika anledningar valt att hoppa av. Vad gäller mitt egna band Project-X kommer vi att släppa en ny EP “Letters Left Behind” inom kort på Energy Rekords och Trisol i Tyskland. Det har tagit lite tid med vår EP eftersom EFA (Trisol´s distributör) gick konkurs. Däremot så kommer vi ta en paus från livespelandet en liten stund så man får tid att bygga upp sin studio på nytt.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …