LOWE – Ahead of our time

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Megahype Records, betyg: 0]

Trots att de hittills bara släppt en singel är hypen runt LOWE stor och den lär inte precis bli mindre den 31 mars när de släpper denna singel.

För trion har denna gång komponerat ihop en magnifik ballad med ett vemodigt stråk i sig där Jörgen “Leo” Josefsson spelar ut hela dramaregistret på ett magnifikt sätt när han framför texten.

Musiken i sig består av synthslingor och pianokomp och även om det inte är något fel på dem finns det en sak i det musikaliska landskapet som jag fastnar för, och det är den tunga basgången som ligger och pulserar en bit bak i ljudbilden.

Andra spåret på singeln är en rätt mörk, lite dyster sak med dova körer betitlad “Worlds apart” som visserligen är bra, men inte kommer upp i samma klass som “Down the waterline” vilken var b-spåret på “The vanishing.

Utöver det får vi två remixar, “Analogue devastation mix” samt “massive club mix”, och även om det finns en del intressanta slingor i ljudbilden i musiken på båda två är de inte i sin helhet vidare upphetsande.

Men att remixerna inte är så bra ska man inte pipa över. För dels är originalet ruggigt bra och dels har killarna i LOWE lagt upp två andra remixer, Andrzei & Neo rmx, clubstrofobic mix på nätet (Se länk till höger). Och av dessa är den förstnämnda en riktig pärla. På samma site hittar man även videon till “Ahead of our time” vilken är inspelad på Kungliga Operan. Videon är förövrigt lite historisk eftersom inget band tidigare har spelat in en video där.

Sammanfattningsvis kan jag säga att “Ahead of our time” är en ballad helt i samma klass som Marc Almonds cover på Gene Pitneys ” Something's gotten hold of my heart”. Och den är även den enda ballad jag gillar utöver den låten.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …