Sunday , February 25 2024

Children Within – Freedom Of Choice

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, October/Energy, betyg: 0]

Det var länge sedan Children Within gjorde något större väsen av sig. Sju år har gått närmare bestämt, och jag måste säga att jag tycker Children Within har åldrats med stil. Dom har tidigare många gånger blivit beskyllda för att vara tråkiga, med alltför långsamma och söta låtar. Nå, dessa belackare har nu bara att krypa till korset.

Med nya “Freedom Of Choice” radar Children Within den ena golvsopen efter den andra. “Clay In My Hands”, “Putting Flowers” och “Spotlight” är bara några av de 12 låtarna som rockar. Andra låtar, som “Where Are You”, ger mig ståpäls av mjukt välbehag. Trots flirtar med futurepop, eurodisco och house behåller man ändå sin mjuka profil. Och alltihop blir till en glittrande och bubblande synthpopsdrink som förutom breusande glädje även ger mersmak.

Om det är så här Children Withn utvecklas under sju år, då är jag först i skivkön när nästa platta släpps år 2011.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …