Sara Berg – Nuclear Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[singel, Gaymonkey Records, betyg: 0]

Jag gräver i recensionshögen och fastnar för ett lustigt skivbolagsnamn, Gaymonkey Records. Homosexualitet är ganska ovanligt i djurvärlden, då de flesta arter enbart ägnar sig åt lustfyllda aktiviteter i reproduktionssyfte. Men vissa apor och primater har faktiskt påträffats i homoerotiska situationer. Kanske hade Sara Berg detta i åtanke när hon döpte sitt skivbolag. Vem vet?

Tyvärr engagerar mig Saras singel “Nuclear love” inte lika mycket som bolagsnamnet. Det är en ganska tunn och intetsägande elektropoplåt som låter alldeles för mycket 90-tal. Även om Sara har en ganska trevlig stämma och det finns sköna synthljud i musiken väcks mitt intresse inte det minsta. “Nuclear Love” är ingen dansgolvslåt, men inte heller något man sitter hemma och lyssnar aktivt på. Det känns som att den här singeln kommer att få svårigheter att nå ut till publiken.

Den avslutande “Leida-remixen” räddar dock upp produkten till betyget (knappt) godkänd. Här blippar det suggestivt och mina tankar leds till artister som Björk, Mono och Daybehavior. Om Sara fortsätter på den linjen kommer jag med spänning att följa hennes utveckling. Ja, jag hoppas faktiskt få höra hennes kommande fullängdare, Say Hello to the Naked Lady. Även det är nämligen ett fantastiskt namn …

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …