Tuesday , April 16 2024

Pay-tv – Trendy Discotheque

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Container Recordings, betyg: 0]

Okej. Jag erkänner. Jag tittade på schlagerfestivalen, och ännu värre, jag köpte sedan en singel med ett av bidragen. Men det är inget jag ångrar, tvärtom, Pay-tv går varm i ljudanläggningen. Varför dom var med i musikspektaklet är en gåta, men om det var för att hitta publik så lyckades i alla fall jag bli hittad. Retrosynth med tydlig spets mot det tidiga 80-talet gör mig alltid knäsvag, så i detta fall trillade jag i det närmaste omkull. När musiken dessutom utgör en del av ett koncept, där skivomslag och gruppstyling ingår, är det bara att kapitulera. Jag är övertygad om att singelns C64 remix kommer att röja golv på klubbar runt om i landet eftersom det sitter gjuten i samma svep som W:E, SMK och Alice In Videoland etc. Återstår bara att se ifall detta blir ett klassiskt “one-hit-wonder” eller ifall Pay-tv som grupp faktiskt är seriöst menad.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …