Gabi Delgado från DAF remixar Alice in Videoland.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Alice in Videoland släpper inom kort sin andra singel och video, “Going Down”, från hyllade debutalbumet “Maiden Voyage”. Singeln inkluderar en remix av Gabi Delgado från legendariska DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft).

DAF blev under slutet av sjuttiotalet ett av de mest inflytelserika banden på den elektroniska musikscenen. Deras vitala, energiska och medryckande produktioner och karismatiska ljudbild hade en tydlig inverkan på flera dansorienterade genrer under åttiotalet, exempelvis electronic body music och house. 2003 släpptes den hett efterlängtade albumet “Fünfzehn neue DAF lieder” som bevisade att DAF fortfarande är herre på täppan!

Alice in Videoland är nominerade i kategorierna “Årets Album”, “Årets Artist” och “Årets Nykomling” på Scandinavian Alternative Music Awards de spelar även live på galan.
SAMA äger rum fredagen den 2 april på Trädgår´n i Göteborg.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …