Sunday , February 25 2024

Wumpscut – Bone Peeler

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Metropolis / Beton Kopf Media, betyg: 0]

Tyska Wumpscut, med Rudy Ratzinger som enda medlem, fortsätter att göra lättillgänglig, men samtidigt tung och ganska elak industrimusik. Bone Peeler är helt befriad från noise-inslag och påminner över lag om Wreath of Barbs, det mest framgångsrika och poppigaste Wumpscut-albumet hittills. Stämningen är dock genomgående mörk och ibland nästintill obehaglig. “Our Fatal Longing” innehåller en samplad marschliknande, spöklik barnramsa på tyska.
Texterna går som vanligt i samma mönster och Rudy låter fortfarande som en distad version av en viss Brian Warner, fast med en lätt tysk brytning. Med en sparsamt använd vocoder frammanar han dock en riktigt snygg, melodisk refräng i inledande “Crown of Thorns”, en låt som har stor hit-potential. Mot slutet av albumet trappas tempot ner och mynnar ut i de vackra industriballaderna “In the Peace of Night” och “Your Last Salvte”, som sjungs av vännen Clara S.

Bone Peeler håller jämn och hög kvalitet rakt igenom och visar att Wumpscut fortsätter att vara synonymt med kvalitativ elektronisk musik av det mörkare slaget. Den första begränsade utgåvan innehåller dessutom en angenäm bonusskiva med remixer av bl.a. Suicide Commando och Das Ich.

Fotnot: Wumpscut är för tillfället utan distributör i Sverige. Bone Peeler går dock att beställa från den officiella Wumpscut-siten.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …