Fake Moss – It's you against the city tonight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Ultrachrome Records/ Sound Pollution, betyg: 0]

Innan jag hörde denna platta som är Fake Moss debut hade jag bara hört talas om bandet, och nu när jag gjort det ställer jag mig frågan hur de kunnat utses till årets demoband 2002 av New Musical Express. Jag undrar även hur de lyckats med att få listplaceringar på Nordic Alternative Charts.

För detta är ett band i total avsaknad av något eget. Musiken är så starkt färgad av The Cult och The Doors att jag trots att de gör egna låtar mer får känslan att de är ett coverband än ett vanligt band. Och den känslan blir inte precis mindre när jag hör sångaren Erik Johnsson som inte har någon egen sångröst utan låter mest som Ian Astbury och Jim Morrisson.

Detta är från början till slut en trist platta som jag glömt i samma sekund den slutat.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …