Project Grudge – Silver Machine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, 23Hz/Subspace Communications, betyg: 0]

Bakom namnet Project Grudge hittar vi Mattias Johansson som tagit fasta på det gamla ordspråket “Bra karl reder sig själv” och gjort precis allting på egen hand. Och det han gjort är en excellent crossover av industrirock och electropunk som det är en ren njutning att lyssna på.

Bortsett från de inledande electroslingorna och pianoslingan som avslutar skivan är detta en platta som inte bara är svart som kol och otroligt skitig utan även bubblar av hat och sinnesjukdom. Och mer än en gång under lyssningen börjar jag allvarligt fundera på om inte Mattias spelat in den i ett litet mysigt rum med madrasserade väggar iförd en “krama sig själv” tröja.

Även om de feta distade gitarriffen som det formligen flödar av här kan inleda en i frestelse att spela skivan på högsta volym är det genom hörlurar man ska avnjuta den. För det är först då man verkligen tillfullo kan ta del av den musikaliska värld Mattias skapat, vilket är en mycket trevlig värld om man gillar skivor där allt är svart, hatfyllt och sinnessjukt.

Plattan är förövrigt den andra Mattias gör och den första han släpper på det lilla skånska skivbolaget 23 Hz som tidigare glatt oss med Industrial Cool projektet.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …