LOWE jobbar med Tenant

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

LOWE befinner sig för närvarande i studion där de arbetar med både uppföljaren till den briljanta singeln The Vanishing de släppte förra året samt debutalbumet. Och för att kolla av läget lite ställde Zero några frågor till bandets sångare Jörgen “Leo” Josefsson.

Zero: Ni har både en ny singel och eran första fullängdare på gång. Vad kan ni berätta om dem?

Jörgen: Vi släpper nästa singel,Ahead of Our Time, den 31: a mars. Det är en låt om relationer, kommunikation och om att även om två människor är ämnade för varandra så kanske man inte alltid träffas under rätt omständigheter. Det har gått lite rykten om att vi spelat in nya videon på Kungliga Operan, och det stämmer faktiskt, haha. Vi blev det första bandet någonsin som fått tillstånd till det. Operan hade redan hört talas om oss och var inte svåra att övertala. De bilder vi har sett från inspelningar är grymt vackra och gör verkligen låten rättvisa!

Albumet Tenant som släpps ungefär en månad efter singeln kommer att innehålla 10 låtar som vi alla i bandet älskar. Hela albumet är väldigt känslomässig, eftersom varje låt berör något som vi alla i bandet upplevt och känner starkt för. Musikaliskt så beskrivs skivan kanske bäst som elektronisk pop med akustiska element, låtarna baseras på en atmosfärisk känsla med massiva trummor och stadig bas som lyfter fram de melankoliska melodierna och texterna.

Zero:Ni gjorde två mixar på The Vanishing. Hur många kommer ni att göra på nya singeln?

Jörgen: På Ahead of Our Time kommer det att ligga med två riktigt coola remixar
samt en b-sida Worlds Apart.

Vi har ytterligare 3 riktigt bra remixar
faktiskt som vi tänkte hålla på ett tag. 🙂

Zero:Har ni i dagsläget några planer på att göra en turné efter att ni släppt Tenant?

Jörgen: Efter Tysklandsturnén i april med Statemachine släpper vi Tenant och vår manager jobbar redan på att få in oss på så många festivaler som möjligt. I övrigt så har vi inte mer än hunnit tänka att vi vill turnera, men inte riktigt kommit fram till när, var och hur…

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …