Madcap – Under Suspicion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Victory/Border, betyg: 0]

Enligt den inofficiella regelboken för musikskribenter bör man avfärda allt som har med s.k. skatepunk att göra som trams. Personligen tycker jag att den, i lagom stora doser kan vara riktigt småcharmig, men sschhh… det talar vi tyst om. När man lyssnar till band som Madcap är det tyvärr bara att kapitulera inför kritikerna.

De coola kidsen i Madcap är alla i tjugoårsåldern och häftigt influerade av alla band de säkert har lyssnat ohälsosamt mycket på under sin uppväxt. Trots att bolaget Victory kämpar med deras äkthetskänsla och jämför dem med band som The Buzzcocks och The Jam så ligger onekligen hemska band som Sum 41 och Good Charlotte närmare till hands. Förutom den kaxiga attityden så besitter Madcap inga av de uppfriskande drag som gör deras förebilder så bra.

Melodierna finns där men vi har hört dem göras flera gånger bättre, vi har hört de mossiga riffen, vi har sett de trendiga kläderna och vi har redan sjungit med i fotbollskörerna. Madcap är vad gemene man så fint kallar ett “dussinband” och de kommer knappast att lämna några väsentliga spår efter sig av sitt obetydliga liv som band.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …