Friday , December 1 2023

Wendy – Champagne Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Monarch, betyg: 0]

Wendy kommer från lilla Mjölby och verkar med sin debutsingel “Champagne Love” vara redo att ta Sverige med storm och denna singel kan mycket väl vara startskottet. Låten har en enorm hitpotential och kommer den bara upp på rätt spellistor så är den ett faktum.

Bandet lyckas med det svårkontrollerade konststycket att blanda in gitarrer och andra uppkäftiga rockattribut i sin enkelt uppbyggda synthpop, ett farligt experiment som andra ofta misslyckats med. Den lättillgängliga produktionen är utförd av känsliga fingertoppar och det är svårt att inte sugas in i “Champagne Love’s” baktaktspumpande trummor. Alphaville-färgade balladen och b-sidan “Closure” blir dock för sötsliskig och punkterar den upprymda känslan som titelspåret och korsningen av Erasure och The Faint lämnade efter sig.

Om allt går enligt planerna så kommer Wendy och “Champagne Love” inom kort komma strömmande ur en radio nära dig.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …