Wendy – Champagne Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[singel, Monarch, betyg: 0]

Wendy kommer från lilla Mjölby och verkar med sin debutsingel “Champagne Love” vara redo att ta Sverige med storm och denna singel kan mycket väl vara startskottet. Låten har en enorm hitpotential och kommer den bara upp på rätt spellistor så är den ett faktum.

Bandet lyckas med det svårkontrollerade konststycket att blanda in gitarrer och andra uppkäftiga rockattribut i sin enkelt uppbyggda synthpop, ett farligt experiment som andra ofta misslyckats med. Den lättillgängliga produktionen är utförd av känsliga fingertoppar och det är svårt att inte sugas in i “Champagne Love’s” baktaktspumpande trummor. Alphaville-färgade balladen och b-sidan “Closure” blir dock för sötsliskig och punkterar den upprymda känslan som titelspåret och korsningen av Erasure och The Faint lämnade efter sig.

Om allt går enligt planerna så kommer Wendy och “Champagne Love” inom kort komma strömmande ur en radio nära dig.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …