caVin – Nevertheless

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Deadfrog Records/Bonner Amigo, betyg: 0]

Tja, vad säger man?

caVin´s debutalbum Nevertheless är en seg kola. Rock-country-ballad-vis-pop i knapp styrfart. Ibland är det precis som om Uppsalagrabbarna fastnat med instrumenten i något som tvingar dem att hålla tempot nere. Vilket gör att caVin, trots gruppens skickliga musiker, den snyggt plågsama sången och en proffsig produktion, blir ett riktigt knockoutpiller för sömnlösa nätter.

Det blixtrar tyvärr till alltför sällan och i mina öron blir det mest ett trögt hopkok av olika genreinfluenser som tyvärr inte lyckas nå upp till de egna ambitionerna. Inte ens de ibland ganska dystra texterna får mig att fastna. Det blir inte ens deppigt nog för att fånga mitt intresse

Jag skulle gissa att caVin egentligen skall höras live, men det hjälper ju inte när det är en skiva man sitter med i handen. Men om dom kommer förbi Göteborg skall försöka ta mig dit och höra om jag gissat rätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …