Heideroosjes – Sinema

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Epitaph/Skiva, betyg: 0]

Heideroosjes är ett av de punkband som klart och tydligt visar att punken inte alls är död utan lever och mår bra. Gruppen vilken består av Marco Roelofs och Frank Kleuskens på gitarrer och sång, Fred Houben på bas samt Igor Houbs på trummor bildades för lite mer än 10 år sedan och sedan dess har de blivit väldigt stora inte bara i hemlandet utan även i USA och stora delar av Europa.

Musikaliskt rör sig kvartetten inom alla stilar av punk. Öppningsspåret “Sinema” har en doft av Bay Area punk över sig, andra spåret är skatepunk osv. Under detta resande mellan olika stilar har bandet även plockat in influenser från andra musikstilar. Tidigare nämnda “Sinema” inleds med rockabillyriff, hårdrock gör ett kortare gästspel då och då, bonusspåret “Bag full of stories” är starkt influerad av Pogues osv.

Detta att bandet rör mellan olika stilar och även plockar in influenser utifrån ger en fräsch, intressant ljudbild som klart skiljer sig från alla andra band jag hört inom samma genre.

Och om vi sen lägger till att bandet inte bara sjunger på engelska utan även på holländska, tyska och afrikanska. Samt har texter med ett vettigt innehåll och den rätta “sparka uppåt, slicka neråt” attityden så har vi fått musik som sopar banan med alla andra inom denna genre.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …