Rough Trade Records – Singelbonanza

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

Det är få skivbolag som kan stoltsera med en så gedigen katalog av suveräna och inflytesrika band som Rough Trade Records. Skivbolaget fyller 25 år i år och tänk vilken betydelse engelsmannen Geoff Travis och hans lilla skivaffär i Londons West End skulle komma att få för den framtida popmusiken. The Smiths, The Strokes, The Television Personalities, Belle & Sebastian, The Libertines, listan över bra band kan göras imponerande lång.

Etiketten har genom åren visat upp en oklanderlig fingertoppskänsla när det gäller att knyta till sig bra band och den äkthetskänsla som genomsyrar hela deras framtoning gör att de känns extra viktiga i dagens sjuka musikindustri.

Det finns förstås mycket mer att säga om Rough Trade Records men denna lilla artikels funktion är bara att ge lite bakgrundsfakta till de purfärska singlarna från Belle & Sebastian, The Delays, The Veils och Eastern Lane som finns under Zeros recensioner.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …