Saturday , April 20 2024

Cosmicity – Escape Pod for Two

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, A Diffrent Drum, betyg: 0]

När Cosmicity släpper nytt material brukar det oftast vara glatt och trallvänligt. “Escape Pod for Two” är inget undantag. Risken med synthpop plattor är att de blir ganska långtråkiga efter ett tag, men så är inte fallet här. Det här är en ren pop-platta som mixar det mesta, från renodlade poplåtar till lugna ballader.
Detta popäventyr startar med den trallvänliga “Sedgwick” som mycket väl kan bli en uppföljare till den första singeln “In-Flight”. “Future Song ” är en alldeles förträfflig ballad som är en perfekt avslutning på “Escape Pod for Two”. Egentligen har jag svårt att finna några svagheter. Det är en pop-platta som sticker ut i mängden och har en väldigt hög lägsta nivå. Trots alla superlativer har jag svårt att finna den där riktiga hiten, vilket är väldigt synd. De låtar som är ovan nämnda och “Oxygenius” är alla klockrena poplåtar och håller hög klass men några riktiga hitlåtar är det inte.

Ett extra plus till den bonus cd som medföljer. Bandet har valt att kalla den “Reserve Fuel” och innehåller remixer på i stort sett alla låtar från “Escape Pod for Two” undantaget “Future Song”. Här hittar du remixer av bland annat, System 22, B! Machine och Assemblage 23.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …