Front Line Assembly – Maniacal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, SPV/Playground, betyg: 0]

Till er alla som har hoppats på att Fronline Assembly skall hitta tillbaks till sitt forna jag nu när Rhys Fulber är tillbaks i bandet, kan jag säga att de är på god väg. Det finns mycket som känns igen från gruppens storhetsdagar i nya singeln “Maniacal”. När nu herr Fulber intagit positionen bakom maskinerna får Frontline tillbaka det driv och liv som de en gång hade.

Personligen hoppades jag på lite mer av denna singel. Själva låten startar med ett 3.40 minuter långt intro med ambienta inslag. Det känns långt men det är ändå något som har blivit ett slags kännetecken för gruppen. När låten drar igång görs det ordentligt, på sedvanligt maner avlossar man hela artilleriet på en gång. Den riktiga hitkänslan infinner sig inte men vem vet, kanske har det efterföljande albumet mer att erbjuda än “Maniacal”

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …