Unitary – Second to None

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Off Label Production / Soundpollution, betyg: 0]

Enmans projektet Unitary bestående av Johan Hansson släpper sitt soloalbum på det lilla bolaget Off Label Production. Musiken är en mörkare form av synthpop som lämpar sig bäst på en rökig syntklubb eller på en förfest med fulla tonårs-synthare. Där är det dessvärre stopp, för hemma i cd-spelaren är inte “Second to None” fullt så rolig. Den här produktionen har inte lyckats fullt ut. Många av låtarna känns alldeles för tillkrånglade. Man får inte soundet synkroniserat och många av de ljuden som Unitary använder sig utav känns rent av meningslösa, som i “Demagog”. I några av låtarna har Unitary verkligen tänkt till, som i “Ebb and Flow” och “Vision Break”. Produktionen är enkel och man använder enkla knep för att lyfta låtarna. Sången sänker även betyget på denna cd, en sångare med kunskap och röst är vad Unitary behöver, varför inte en tjej!

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …