Wednesday , May 22 2024

Lär dig älska mer på Kulturhuset

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Andreas Wiss)

Tisdagen den 27 februari kl 20.00 gästar det amerikanska konst- och webprojektet Learning To Love You More Kulturhuset i Stockholm. En interaktiv ljudverkstad kommer att finnas tillgänglig för besökare och LTLYM kommer att använda en del av de skapade ljudbidragen vid konstbiennalen på Whitney Museum i New York, som äger rum mellan mars och maj i år.

Learning to Love You More är ett webb- och konstprojekt som drivs av konstnärerna Miranda July and Harrell Fletcher. De hittar på olika konstuppdrag som alla i sin tur får vara med och lösa. Inskickade bilder, material, ljud, objekt etc läggs ut på deras sajt. Presentationssätten av verken skiftar mellan bl.a. utställningar, filmvisningar och radioprogram.

Musiken för kvällen kommer Black Forest/Black Sea och Saralunden att stå för. Black Forest/Black Sea är en amerikansk duo som gör elektroakustisk musik med influenser som psychedelic, avant, chamber och pop. Deras föreställningar är ofta improviserade till hälften och bygger på instrumentella loopar i realtid.

Svenska Saralunden släppte i november sitt första fullängdsalbum “I Will Sun and Spring You Down” och strax innan det EP:n “This Is Not Desire” på independentbolaget Lobotom Records. Saralunden gör en blandning av disco, schlager, chanson och elektropop. Sara Lundén, hennes riktiga namn, är även konstnär och arbetar med performance.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …