Berliner 6 Bahn – Tape Recorder Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[demo, , betyg: 0]

Bakom det coola bandnamnet Berliner 6 Bahn hittar vi Peter Fristedt, Rickard Stumm och Martin Nylund och den musik denna trio bjuder på är en väldigt udda och skruvad variant på Electro med texter minst lika udda som musiken.

Eller vad sägs om följande rad hämtad från andra spåret “The Girl The Boy The Clown”: Hanging upside down in a girls garden?

När det gäller musiken rör sig bandet inom många olika spektrum, ovanstående låt trallar på i ett väldigt minimalistiskt tempo, titellåten “Tape Recorder Love” är en skuttig Synthpop sak ingen kan sitta still till, vilket även gäller för “I Kill I Lie I Die”.

Detta är en väldigt udda och charmerande skiva med musik av hög klass och att plattan är populär vittnar det faktum att hittills sålt i över 300 trots att bandet inte ligger på någon label utan bara säljer den via sin website.

Så med de i siffrorna i åtanke kan man inte annat än undra vad fullängdaren som är planerad att släppas inom en snar framtid kommer att sälja i.

Vill man köpa skivan (Och det vill man om man gillar konstig Electro) är det bara surfa in på bandets hemsida och beställa ett ex.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …