Thursday , February 29 2024

Universal Poplab – New Baby Boom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[singel, Subspace, betyg: 0]

Andra singeln från Universal Poplab är en hittig sak med ett heterosexuellt tema om att skaffa barn och musik som är bögsynthpop av högsta klass.

Denna udda kombination av två vitt skilda saker funkar klockrent, vilket inte bara beror på musiken Lachenardière och Lundberg smidit ihop utan även Nina Natris (Homy) gästspel bakom mikrofonen. För hennes lite svala samt coola vars röst är som klippts och skuren för synthpop.

Singeln innehåller fem spår: radioversionen, en låt vid namn “Lovers Lane” vilket är en hittig, lite melankolisk sak om brusten kärlek samt tre remixer.

Den första “Andreas Saags Reborn mix” tuffar på i ett skönt Discobeat som funkar bra om man vill ha nåt att vicka på rumpan till när man hänger vid bardisken och väntar på en öl. Men mer än så är det inte trots dansrytmen.

Andra remixen är “Puppet Masters Girls Only Remix”, som kommer komplett med 80-tals klingande rytmer mixat med lite houserytmer. Vilket kanske låter intressant på papperet, men i verkligheten är det en rätt intetsägande sak man gott kan skippa.

Och så är vi då framme vid spår fem och tredje remixen, vilken är gjord av ingen mindre än Håkan Lidbo. Och i hans händer har denna tre minuters synthpoplåt förvandlats till en nästan nio minuter lång dansgolvsbomb som garanterat kommer snurra friskt på de flesta klubbar i många månader framöver.

Rytmen är en pulserande enkel sak, som en bit in får sällskap av några riktigt feta synthslingor och några andra elektroniska ljud framtrollade av Lidbo.

När det gäller de vokala insatserna har Lidbo bara behållit refrängen, som till skillnad från den på de andra versioner fullständigt osar av kåthet här, och det är just detta i kombination med rytmerna som gör att denna remix blir så fruktansvärt bra.

Det är synd att man gömt undan Lidbos mix och inte lagt den först, för med tanke på hur snuskigt bra den är förtjänar den mer uppmärksamhet.

Men trots att man inte gjort det och trots den tråkiga “Puppet Masters Girls Only Remix” får denna singel en fyra i betyg.

Motiveringen till att den får det är att man här inte bara får en väldigt bra synthpoplåt utan även en ruggigt bra remix.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …