Wednesday , April 17 2024

Redend – My Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Eternity, betyg: 0]

I bland är det omöjligt att placera in den allra mest klassiska sättningen av två gitarrer, bas, sång och trummor i ett speciellt fack. Om jag däremot säger att det finns spår av både Tool och Led Zeppelin redan i det inledande riffet så vet de flesta vad det kommer att handla om.

Sämre förebilder kan man ju ha och även om Red End har en rakare framtoning, aningen trallvänligare melodier och spelar i korpligan i jämförelse med Maynard och Co. så lider uppsalabandet inte någon brist på varken entusiasm eller energi. Attityden känns dock uddlös och låtarna aningen ogenomarbetade men det senare påståendet beror nog snarare på de begränsade inspelningsmöjligheterna som livet utan skivkontrakt innebär än musikalisk inkompetens.

När Redend släpper nästa vax så misstänker jag att de kommer med vässade tänder och ett fetare sound och då är det bara att se upp.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …