Screamin' Eric – Freak Show

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Hep Town, betyg: 0]

Aktörerna i garagestökande band som Screamin’ Eric älskar sina förebilder i The Stooges och MC5 på ett kompromisslöst, nästan religiöst sätt och bygger därefter upp musikaliska ramar av stål runt sina 2-3 minuter långa kompositioner.
Det adrenalinstinna tunnelseendet är naturligtvis hämmande i många avseenden men å andra sidan vet bandet precis vad de gillar och vill åstadkomma med sin musik och de som lyssnar vet helt säkert vad de får i utbyte. Är det experimentlusta man är ute efter så letar man helt enkelt någon annanstans.

Om man spelar rock med rötterna i 60 och 70-talet så ska inspelningen gå fort och spelas in på analog utrustning och det är naturligtvis vad de danska pojkarna, helt enligt spelets regler har gjort.

Det är raka puckar, burkig punkrock och väldigt charmigt hela vägen och bakom det maniska riffandet bultar ett stort rött hjärta fullt av kärlek. “Bad Girl”, “Every Piece” och “She’s Got A Bomb” kan helt utan problem välta vilket hembräntparty som helst och det är inte helt utan att man själv blir sugen på att spilla ned ett par fula groggar över levern till tonerna av “Let’s Fuck It Up”.

Gillar du inte detta har du förmodligen växt ur din skinnjacka för länge sedan på grund av den konstant växande ölmagen och frågor som “vem ska hämta ungarna på dagis?” har fått större betydelse än vad som ska bli nästa gyllene pusselbit i din vinylsamling. Antingen det eller så sätter du inget som helst värde i det som kallas rock n’ roll och dess arv? Om så är fallet, har du förhoppningsvis märkt att du läser fel recension vid ett tidigare tillfälle.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …