Pet Shop Boys – PopArt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[film, EMI, betyg: 0]

Ja nu är det säkert många av er som suckar när jag ännu en gång sätter högsta betyg i en recension. Men innan ni kastar er in på forumet och börjar klaga över det så kan ni läsa igenom nedanstående text så förstår ni varför jag sätter en femma på denna lyxiga DVD.

Eftersom det är en stor skillnad mellan DVD’s och vanliga plattor har jag delat upp denna recension i några stycken. Och nu börjar recensionen!

Låtarna: Lowe, Tennant har en enormt stor låtskatt att ösa ur. Och här har de inte bara plockat in 38 av sina främsta låtar utan även tagit med remixer på tre av de spåren (Go West, So Hard samt Domino Dancing). Så här blir det tummen upp.

Utformningen: Istället för att ha hela menyn på en sida har man gjort en separat sida för varje menyval, och med vänster eller högerknapp på fjärrkontrollen förflyttar man sig sidledes mellan de olika alternativen. Varje val står i nederkant och illustreras av väldigt tjusiga illustrationer från duons hela karriär.

Valen som finns är många. Förutom det vanliga med att se alla videos på en gång kan man välja att se dem i block (1-8, 9-16 osv.), video för video, bara remixerna (vars videos förövrigt skiljer sig från de vanliga versionerna), eller slumpmässig visning.

Och så finns det ett alternativ, som man sällan hittar på en musik DVD, och det är en kommentatorsdel, där duon på ett avslappnat och charmigt sätt sitter och pratar med Chris Heath om varje video. Denna del funkar på det viset att man slår på den i menyraden och när man gjort det ligger samtalet över musiken och videorna rullar på som vanligt.

Jag har sett igenom alla 41 spåren med denna funktion påslagen och det är väldigt underhållande och intressant att höra duons kommentarer om låtarna och videorna. Alla de olika menyvalen och kommentatorsbiten gör att det även här blir tummen upp.

Förutom detta får man även med en liten bok med bilder från videorna och två sidor med all information om både låt och video. Även boken får tummen upp, för med sin limmade rygg och hårda pärmar känns den lite lyxig och genomarbetad.

Sammanfattning: Med tanke på musiken och den snygga förpackningen runt videorna känns det bara fel att inte ge denna samling högsta betyg. Och att den är gjord av ett band som verkligen bryr sig om sina fans råder det ingen tvekan om.

Priset är inte så dyrt som man skulle kunna tro utan ligger runt 200 kronor, vilket är väldigt prisvärt.

Jag tror inte heller värdet på den kommer att sjunka så mycket, förra videosamlingen som kom 91 betingar ett högt värde idag begagnad och det kommer med största sannolikhet även denna göra framöver. Så man kan se ett inköp av PopArt som en investering om man vill.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …