Wednesday , April 17 2024

Fiel Garvie – Leave Me Out Of This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Foundling/Border, betyg: 0]

Ja, jag har också läst de fina recensionerna som albumet erövrat och blivit uppmärksammad på de gyllene parallellerna som sträcker sig mellan brittiska Fiel Garvie och band som Mazzy Star och isländska Sigur Ros. De rent musikaliska likheterna känns dock mer tydliga än de kvalitetsmässiga.

“Leave Me Out Of This” är bandets andra album. Ett album som gör sitt yttersta för att beröra vårt innersta med hjälp av lågmälda ljudvågor som sakta filtreras genom Anne Reekie's allt mer enerverande väsande.

Ögonblicken är få men “Leave Me Out Of This” har trots allt stunder som glimrar i kapp med stjärnorna på det snygga och påkostade omslaget, och även om det är tveksamt att vår värld står i akut behov av ännu ett melankoliskt dussinband som i alla fall låter som något vi redan hört så är “Caught On” är ett fantastiskt stycke gitarrpop. Och det får vi väl aldrig nog av?

Men trots att hoppets lampa lyser svagt i den motstridiga vinden så fortsätter tyvärr Anne Reekie’s stämma att irritera och stjäla fokus från de vackra stämningar som bandet förgäves försöker att bygga upp. När lågan brinner ut kommer det inte som någon större överraskning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …