Diverse Artister – Destination:Out 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Mats Nordström)

[album, Ecco.chamber / Soul seduction, betyg: 0]

Destination Out är ett mycket ambitiöst projekt. Målet är att på 2CD-skivor samla den mest intressanta nujazzen från de viktigaste städerna över hela världen. I originalutförandet utlovas dessutom en 28-sidig booklet i färg med information om samtliga artister. Tyvärr saknas den i promotion-materialet så jag vet inte hur pass utförliga dessa beskrivningar är. Det räcker dock att titta på låtlistan för att förstå att man lyckats fint med den geografiska spridningen. Här finns musik från så vitt skilda städer som Tokyo, New York och Bergen. Det är också roligt att kunna konstatera att Göteborg (Gonkyburg) är representerat med hela tre låtar.

Musiken är genomgående av det lågmälda elektroniska slaget. För egen del orkar jag inte lyssna aktivt på två så pass downtempo-skivor i sträck. Som en stilla ljudkuliss medan jag dricker mitt kaffe fungerar det dock alldeles utmärkt. För mer aktiv lyssning programmerar jag dock stereon på de låtar där tempot är något högre och ljudbilden spretar en aning. Bland dem finns artister som Stateless (Sverige), Cai (Danmark), Pinku Väty (Sverige) och min stora favorit Todd Sines & Natacha Labelle (USA). Sistnämnda har lagt in ett underbart studsigt beat och har dessutom en skönt sensuell sång.

Sammantaget måste betyget bli högt. Vi bjuds genomgående bra nujazz från hela världen, samlat i smakfull förpackning. Som introduktion för den nyfikne är Destination Out 2 alltså i det närmaste perfekt.

Låtlista:
1. Stateless-All of a sudden
(Gonkyburg)

2. Cai-Tears in her eyes
(Copenhagen)

3. Only child-U bring med vibes(Manchester)

4. Meitz-Awe mzala (Berlin)

5. Loopless-Red thing called love(Lisbon)

6. Only freak-Planet deep (Brussels)

7. Bobby Hughes-Microneseren (Bergen)

8. Wagon cookin-Mar acoustic version (Madrid)

9. Todd Sines & Natacha Labelle-A glimpse (New York)

10. Moonstarr-Scarborough rt (Toronto)

11. Al haca soundsystem-Blessed (Berlin)

12. Soul serenaders-China doll (Gonkyburg)

13. Slope feat.Jane Hamilton-Find our love (Berlin)

14. Jazzinho-Constelacao quant remix (London)

15. Patchworks-sugar amp fiddler remix (Chicago)

16. Spaceboys-space is the place 2003 (Lisbon)

17. Pinku Vääty – Raw fusion document (Gonkyburg)

18. I maniaci dei dischi-per il disco che piu amo (Milan)

19. Acoustic dub messenger-Sabara gak sato remix (Tokyo)

20. Inverse cinematics feat.Pollard (Stuttgart)

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …