Wednesday , June 12 2024

Martin L. Gore – Loverman Ep2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Mats Nordström)

[singel, Mute, betyg: 0]

På sin andra singel från coveralbumet Counterfeit 2 gör Martin Gore det svårt för sig. I mitt tycke är Nick Caves originalversion av “Loverman” en av världens bästa låtar. Att den dessutom finns med på Let love in som är ett av mina absoluta favoritalbum gör inte saken sämre. Så hur Gore än anstränger sig låter hans version ändå som en tämligen tunn och kraftlös variant. Han har helt enkelt inte samma kraft och inlevelse i rösten som den gode Cave. Musiken är det annars inget fel på. I radioversionen är det elektroniskt, sparsmakat och väldigt trevligt att lyssna på. Höjdpunkten är dock remixen av Bola. Här läggs det till lite tyngd och en pigg ljudbild som vågar utmana en aning. Som extraspår bjuds vi på två mixar av “Das lied vom einsamen Mädchen” (originalversionen finns med på albumet). Det bestående intrycket av denna låt är att Gore borde ha övat mer på sin tyska. Låten skyms av det bristfälliga uttalet.

Om inte ovanstående låter så lockande, är dock den extra DVD-skiva som medföljer ett starkt argument för inköp. Här bjuds vi fem låtar live från en konsert i Milano och dessutom en intervju med Gore. Trevligt bonusgodis helt enkelt.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …