Suicide Commando – Axis Of Evil

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Micael Sandén)

[album, Dependent/Border, betyg: -]

Johan Van Roy sitter tämligen ohotad på EBM-tronen! Ingen kan som han, i allt mörker och all förtvivlan, bibehålla rytm och känsla som väcker till dans. Elementen är desamma, tung elektronisk percussion, en svepande morrande syntbas, en kontrastrik melodi och sist, men inte minst, sången, som uttrycker all hopplöshet och vrede vi känner inför världen av idag.

USA och dess utrikespolitik, en önskan att ändra hela världens politiska klimat, är något som har påverkat flertalet av albumets låtar. Hur man än känner inför USA och deras göromål på den politiska världsscenen kan man bara resignera inför världskungen av EBM, Johan Van Roy.

Detta är ett fantastiskt album! Ingenting finns att önska, allt uppfylls! Lyssna på singellåten “Face of death”, samt till exempel “Consume your vengeance”, “Evildoer” och min egen personliga favorit “Mordfabrik”, och inse hur rätt jag har!

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …