Thursday , February 29 2024

Linkin Park – Live In Texas

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Warner, betyg: -]

Det jag håller i min hand måste vara en av tidernas sämsta liveplatta. Jag pratar om Linkin Park's senaste release “Live In Texas”. För det första är jag inte direkt glad i liveplattor, då jag tycker att det mest är ett sätt att mjölka fans på pengar. För det andra är inte Linkin Park ett bra liveband. Jag hade förmån att få se tillställningen “Summer Sanitarium” där cd'n är inspelad, förvisso inte i Texas utan i Philadephia.

Här medverkade Linkin Park som ett slags förband till huvudattraktionen Metallica. Då fick bandet äntra scenen redan på sena eftermiddagen, när ca 10% (av 80 000) av publiken hade satt sig till rätta, det blev det helt enkelt pannkaka. I denna jättearena, gick det helt enkelt inte skapa någon stämning. Detta hörs även på “Live In Texas”. Det låter uddlöst och det känns som om bandet hela tiden får kämpa för att få gång publiken. Deras hits faller pladask på scengolvet och det blir den stackars städerskan som får svabba upp det efter konserten slut. “Live In Texas” hade kanske kunnat räddas om den hade spelats in under tightare former, i en inomhusarena som tillåter upp till 10000 fans.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …