Alice In Videoland – Maiden Voyage

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, National/Bonnier Amigo, betyg: -]

Recensionen skriven av Stefan Albinsson

Alice In Videoland (AIV) har nu varit på tapeten en längre tid och lovorden har haglat över dem. De har spelat på flertalet festivaler och har uppmärksammats av media i hela världen.

AIV spelar en en mix av pop, synth och punk och har en livesättning med både bas, synth och trummor. På sång finner vi Toril Lindqvist, som tidigare var med i The Models. Det här känns fräscht och det är ett härligt driv rakt igenom hela skivan. Problemet är att man nästan är trött på AIV redan när man får Maiden Voyage i sin hand.

Kanske har bandet blivit alldeles för överexponerat? Även om soundet känns fräscht kan man dessutom undra om det håller i längden. Lite mer variation och temposkiftningar i låtarna skulle definitivt höja betyget. Men om man inte redan trött på AIV är det här absolut en platta att slänga i cd-spelarn på förfesten.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …