Thursday , February 29 2024

Alexkid – Mint

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, F Communications / Playground, betyg: -]

Alexkid är en total nykomling för mig. Det visar sig dock snabbt vara en personlig villfarelse, såväl när man läser den imponerande biografin som när man sätter igång hans mogna och genomarbetade andra platta Mint. Den ger vibbar åt Christian Falk (ni minns väl hans platta Quel Bordel?) och Zero 7, men det finns även många liknelser till Håkan Lidbos diversifierade produktioner. Mint innehåller nämligen en salig mix av stilar, tekniker och gästartister, allt fantastiskt snyggt sammanhållet, även om vissa spår kanske inte är lika spännande som andra. Falk-stuket syns mycket i t ex “Turn it round again”, ett långsammare nummer som inte riktigt faller i min smak. Då är de kvinnliga gästinsatserna i “Don’t hide it” desto mer spännande! Upptempo och sköna ljud, kombinerat med intimt mysig sång fungerar alltid. Skönt 70-talsdoftande, instrumentala softandet i inledande “Where” sätter annars nivån ganska bra. Där finns både lätta trance-inslag och sköna karibiska houserytmer. En annan favorit är minimalistiska “Come with me” med mer avancerade elektroniska ljud under en soulstänkt kvinnoröst. Mint är svårplacerad, det finns fler influenser och instrumenteringar att räkna upp… Kanske beror det på skivans multietnicitet? Alexkid själv är fransman med rötter i Spanien och Balearerna, gästerna kommer från Kuba, Skottland, Jamaica, Nederländerna och USA. Funk och dub ligger bekvämt på uppenbara technomattor och är det någon som är sugen på en välproducerad och skön platta så är Alexkid härmed varmt rekommenderad.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …