Unmoored – Indefinite Soul-Extension

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Code666/Sound Pollution, betyg: -]

Ett väldigt bra exempel på vilken hög klass Deathmetal håller i Sverige är Unmoored som nyligen släppte denna platta vilken är tredje sedan de bildades för drygt 10 år sedan.

Plattan är även den första de släpper på den italienska labeln Code666, och den första trummisen Henrik Schönström samt leadgitarristen Tomas Johansson medverkar på. Tredje medlemmen i bandet är sångaren och rytmgitarristen Christian Älvstrand och dessa tre herrar har tillsammans skapat en skiva som jag efter bara några sekunders in på öppningsspåret “I Hate” blir förälskad i.

Trion har i byggandet av musiken använt dödsmetallen som grund och till den tillsatt stora doser Heavy Metal, vilket resulterat i en slutprodukt som är melodiös, tung, brutal, svart samt väldigt oförutsägbar och varierande.

Det band jag gör mest associationer till när jag lyssnar på de åtta spåren här är Judas Priest, och anledning till det är de riffattackerna de båda gitarristerna levererar för de håller precis samma klass som Tipton/Downings.

Unmoored har med “Indefinite Soul-Extension” åstadkommit en skiva som verkligen sticker ut från allt annat inom samma genre och jag längtar redan efter nästa alster från dem.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …