Thursday , February 29 2024

Vista Le Vie – Don't

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[ep, F Communications / Playground, betyg: -]

Max och Gilles möttes på musikhögskolan där de båda studerade, den ene slag- och den andre klaviaturinstrument. Att klassificera den musik de tillverkar i sina musik- och Playstationsessioner är inte det lättaste men att Max växt upp med skate-kultur och hardcore är bara möjligen spårbart i första låtens titel (“Refuse resist”), medan Gilles fascination för jazz och Miles Davis är desto mer uppenbar. Instrumentparken är mestadels elektronisk, men grundstrukturen läggs ofta med högst analog känsla. Nämnda “Refuse resist” och följande “Bamako” är bra grundstenar men skivans riktiga höjdare är “A curse she cannot win” med Barbara Silverstone som gästvokalissa. Därpå följande drogflummet i mellanspelet “Drunken master” hade jag klarat mig utan, men ett kort snedsteg kan man väl förlåta. “Back in the pit” för genast tankarna tillbaka till soft friformsjazz, vilket också är den stämning som sprids i avslutande “Kids with gloves”. Mycket njutbar EP i Zero7 och Airs kombinerade fotspår, med bara ett par småmissar som hinder för toppbetyget.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …