System – Silicon Based

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Lobotom Records, betyg: -]

Att Kraftwerk är en stor inspirationskälla för denna grupp inser man i samma sekund inledande spåret “Immortal” startar, och man möts av både sång och tongångar med tydliga referensramar till tyskarnas musik.

Men trots de tydliga referenserna blir detta aldrig en blek kopia för Herr A och Herr B, vilka är männen bakom System har kreativitet och förmågan att skapa något eget utifrån det gamla. Vilket är mer än vad man kan säga om merparten av deras kolleger på den svenska Synthpopscenen.

Förutom Kraftwerk kan man hitta klara influenser från 80-tals Synthpop i musiken, och när dessa två influenser bakas ihop av denna duo blir slutresultatet ett vitalt, fräsch och eget sound som ligger ljusår före merparten av det som släppts inom svensk Synthpop under året.

Herr A och Herr B förvaltar väl arvet efter legenderna från Tyskland och “Silicon Based” är utan tvekan årets platta inom denna genre.

Edit. Plattan kan köpas antingen via skivbolagets site eller hos Paf Records i Stockholm (Se länkar till höger)

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …