Wednesday , June 12 2024

Diverse artister – Internationalism vol 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[samling, Spiral Trax International, betyg: -]

“The new sound of Israeli trance” lät i bästa fall oroväckande när jag först drog fram den här cdn hur kuvertet. Som så många andra tänker jag väl främst på Astral Projection och annan så kallat psykedelisk trance när det gäller dylik musik från det heliga landet och något mer uttjatat får man ju leta efter bland Aftonbladets Farmen-löpsedlar ungefär. Till min stora glädje märker jag att det faktiskt finns en progressiv ven hos de inblandade artisterna. Det finns förvisso melodier kvar men det har tagits ett brett kliv mot tech trance och det känns om inte nyskapande så åtminstone rejält mycket fräschare. Den här plattan hade inte skämts för sig på skivtallriken på ett mysigare rave (om det nu finns något sådant nuförtiden) och inte heller i cd-spelaren här hemma. Skruva bara upp lite extra så blir det genast mycket roligare att stå och skära purjolök.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …